Utvärdering av mitt 2017

Lika bra att börja med det negativa. Det här året blev inte alls som jag planerat. De första två månaderna led jag av allvarliga hälsoproblem orsakat av ett magbråck som gjorde att jag inte kunde behålla någon mat och bara små mängder vätska, detta ledde även till att jag inte kunde träna och att jag därför tappade kraftigt i vikt, både i fett men främst i muskelmassa. Efter ett tjugotal resor till och från akuten (vid ett av dem svimmade jag i väntrummet på grund av näringsbrist) fick jag till slut en tid ett par månader senare för en operation på Ersta sjukhus där de tätade magbråcket. 

Efter operationen. 

I sviterna efter den mycket plågsamma operationen tilläts jag varken träna eller äta riktig mat, istället fick jag leva på energidrycker och bröd, resultatet av detta blev att jag tappade ännu mer i vikt och muskelmassa samt att andra hälsoproblem blev ännu värre. Tidigare led jag av lindrig astma som nu hade blivit allvarlig, och jag hade även utvecklat en kraftig ångest som jag fick medicin för, som jag starkt misstänker gav mig ännu fler bieffekter. 

Med restriktioner för träning, med ett extremt undermåligt matintag, kraftig astma, ångest och en massa mediciner, föll alla mina träningsambitioner. Och som alla som följer eller känner mig vet, är träningen mitt ankare i vardagen som håller allting samman. Min dåliga hälsa det här året har även hindrat mig från att resa (både korta och långa resor) vilket ledde till avbrutna utbildningar, uteblivna affärsmöten och social isolering. Mentalt kände jag mig först orolig, sen arg och därefter bitter. 

Bunden till hemmet och alltmer bitter. 

Under denna tid som jag varit mer eller mindre bunden till hemmet har jag glidit tillbaka i flera gamla dåliga vanor, eftersom jag inte tilläts äta enligt paleo struntade jag i vad jag åt helt och åt istället vad som helst som smakade gott och som jag fick behålla. Bröd, pizzor, pasta och ris, rakt emot det som varit en nästan religiös övertygelse för mig de senaste tre åren om vad som är bra kost. Resultatet av att inte träna och leva på skräpmat var förväntat: kraftigt förhöjt blodtryck, kraftigt minskad sexlust och allmänt driv, depression, svår ångest, dålig sömn med mera. 

En annan effekt av mitt mentala förfall var ett återfall i den mentala dieten som jag skrivit om på Leva Fett. Jag började frossa i alternativa medier och konsumera massiva mängder av negativa nyheter varje dag samt politiska poddar och vloggar. Detta försämrade min mentala hälsa ytterligare och tog sig uttryck i att jag började publicera arga rants på Facebook och andra sociala medier samt skriva flera arga och närmast defaitistiska politiska blogginlägg. Analyserna i dessa var inte inkorrekta i sig, men inte heller särskilt nyanserade och tillförde inget direkt till varken mig själv eller mina följare. 

Det positiva med 2017. 

Det har även funnits rejäla ljusglimtar det här året. De största har varit födelsen av min son, därefter lanseringen av portalen Maskulint som jag introducerat tillsammans med min vän och samarbetspartner Dan Forslund. Den tredje största vinsten det här året har kommit i form av insikter, dels från mina egna tillkortakommanden och dels på grund av händelser jag observerat i samhället och i min närhet. Tre människor, vara en jag känt nära, och två relativt kända personer jag haft kontakt med över nätet, har gått bort i alldeles för unga år. Detta har varit en väckarklocka för mig, både i hur jag tar hand om min hälsa och i hur jag spenderar min tid.  

Födelsen av Astor – byggandet av ett arv. 

Det bästa med 2017 och en av de största händelserna i mitt liv var födseln av min son Astor den 21:a januari, dagen innan min födelsedag. Han var en stilig kille redan vid födseln och har under året visat sig vara otroligt charmig, intelligent och stark för sin ålder, jag kunde inte vara mer stolt. Detta är mitt andra barn, jag har även en dotter i Italien som fyllde tio i år ,som jag tyvärr bara haft sporadisk kontakt med, mycket på grund av hennes mamma. Men även min dotter är vacker, väldigt intelligent och frisk, så mitt arv i form av mina barn är vid god vigör. 

Födelsen av min son har under året även tjänat som en påminnelse om vikten av min plikt att sträva efter att vara stark, frisk och ett bra föredöme för mina barn, något jag inte alls levt upp till det här året. Jag vet av erfarenhet hur det känns att se en förälder må fysiskt och psykiskt dåligt och ännu värre av att se en förälder gå bort för tidigt. Och det är mitt förbannade ansvar att göra allt för att mina barn ska slippa uppleva det!

Lanseringen av Manosfären i Sverige. 

Detta projekt är något jag och min samarbetspartner Dan Forslund funderat över i flera år och arbetat aktivt för att bygga upp i över två år. Jag har sedan 2010 följt den kraftigt växande mansrörelsen i Amerika, med sidor som Return Of Kings, Order Of Man, Knowledge For Men och många fler. Och arbetet från pionjärer som Jack Donovan och Roosh V. När Dan visade sig vara lika engagerad i detta efter att jag introducerat honom till några av mina inspirationskällor, blev det begynnelsen av något jag länge drömt om – att introducera Manosfären i Sverige. 

I världens mest feministiska land där det inte funnits en enda sida dedikerad till personlig utveckling för män, skulle vi fylla ett tomrum och ge oss möjligheten att arbeta med vår verkliga passion. Än så länge har vi inte många följare, men att stå upp för maskulina ideal i Sverige är lite som att vara satanist i Vatikanen, vi måste växa långsamt och kvalitativt och förvänta oss en hel del motstånd och skepsis. 

De viktigaste insikterna från året som gått. 

Som jag nämnde tidigare har jag haft kontakt med flera samhällsengagerade personer som nyligen gått bort i unga år, i vissa fall har det säkert rört sig om genetiska orsaker, i andra fall misstänker jag att de gått bort för att de levt ett hårt liv i motvind och inte tagit tillräckligt bra hand om sin hälsa (även om jag inte vet med säkerhet). Jag har även sett flera jämnåriga kamrater utveckla allvarliga problem med hjärta, blodtryck, diabetes och andra ”moderna” sjukdomar. Detta har hjälpt mig inse att jag måste börja ta min hälsa på dödligt allvar omedelbart, och att mitt arbete med Leva Fett för att hjälpa andra göra bättre val är viktigare än någonsin. 

Dessa dödsfall har även hjälpt mig att inse vad som inte är värt att spendera tid på. Visst, om du har förutsättningar och ambitioner för att förändra samhället på politisk väg önskar jag dig all lycka till. Men om du inte är redo för att spela det spelet fullt ut hjälper det ingen, allra minst dig själv, att spendera dagarna med att konsumera negativa nyheter för att därefter ventilera dig i sociala medier där de som håller med dig kommer klappa dig på ryggen och resten kommer att sluta följa dig. I slutändan har du inte övertygat någon eller förändrat något till det bättre. 

Gör nytta, var en man av värde och bygg ett brödraskap. 

Det bättre alternativet till politiskt idisslande är att försöka vara ett föredöme, att leva i enlighet med dina övertygelser, lär dina barn sanningen om hur världen fungerar (eller inte fungerar), bygg ett brödraskap av män som delar dina värderingar och som kan stå dig bi när det börjar blåsa hårt på grund av personliga problem eller radikala samhällsomvälvningar. Men framförallt utgå ifrån dina gåvor, var du kan göra mest nytta och satsa allt på att vara en man av värde. Livet är för jävla kort för att spendera en sekund på grubblande och gnäll. 

När jag skriver detta har jag äntligen börjat återhämta mig från alla akuta hälsoproblem från det här året, jag är fri från mediciner, jag har nästan helt gått över till LCHF och kommer inom kort att börja försöka mig på att träna igen, men jag har stora utmaningar framför mig som jag gick igenom i artikeln ”vägen tillbaka” på Leva Fett. 

Nästa artikel kommer handla om mitt tema för 2018 och hur jag ämnar att själv leva efter dessa principer. Väl mött!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s